Kürt Milletvekili evi önünde saldırıya uğradı

Irak Parlamentosu Hiwa Koalisyonu milletvekili Galip Muhammed Süleymaniye’deki evi önünde bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralanan Muhammed Süleymaniye Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Rûdaw’a konuşan milletvekili Galip Muhammed’in bir yakını, saldırganların hangi nedenlerden dolayı saldırdıklarını bilmediğini ifade ederek, Galip Muhammed’in şehir hastanesinde tedavi altına alındığını söyledi. 

Rûdaw muhabiri Erkan Ali’nin aktardığı bilgilere göre, olay saat 18:30’da sularında milletvekilinin Süleymaniye’deki evinin önünde yaşandı. 

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, saldırıyı kınayarak, “Bütün güvenlik birimlerine olayın aydınlatılması ve saldırganların adalete teslim edilmesi için detaylı araştırma yapmaları için talimat verildi. Bu korkakça saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi. 

Rûdaw’a açıklama yapan Milletvekili Galip Muhammed’in yakın bir arkadaşı Wrya Muhammed, söz konusu saldırının terör eylemi olabileceğini ifade ederek, “Olayın yaşandığı o anları güvenlik kamerasından incelediğimizde öldürmek için bir saldırı girişimi olduğunu açıkça görebiliyoruz. Dr. Galip araçtan bir şeyler almak için kapıyı açınca yüzüne doğru bıçakla saldırı yapılıyor” diye konuştu.

Bir Cevap Yazın

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et