Uluslararası Af Örgütü, Soylu’yu jet yanıt

cezaevi

Türkiye’de işkenceyle ilgili tespit olmadığını öne süren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt veren Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Kampanyalar ve İletişim Direktörü Tarık Beyhan, “Sayın Soylu’nun iddiasının aksine işkence, kötü muamele ve zorla kaybetme iddialarımız var” dedi. Soylu’nun, Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye’deki her yeri ziyaret ettiği yönündeki açıklamasını da yalanlayan Beyhan, “Bırakın tesisleri gezmeyi, sorularımıza zamanında cevap alabildiğimizi söyleyemem” yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in hakkındaki açıklamaları değerlendirdiği Habertürk yayınında, “Türkiye’de işkenceyle ilgili tespit yoktur” iddiasında bulundu. Soylu bu iddiasını, “Burada biz bu Af Örgütü’yle ilgili her seferinde karşı karşıya geliriz, onlar Türkiye’ye gideceği yeri söylerler, göndeririz,

her yeri ziyaret ederler. 4,5 yıldır işkenceyle ilgili en ufak bir şey önümüze koymadılar. İnsan hakları derneklerinin hepsi siyasal gözlükle bakarlar. Türkiye’de işkenceyle ilgili tespit yok. Kötü muameleyle ilgili tespit vardı. O da nerede biliyor musun? Uyuşturucu satıcılarından. Uyuşturucu satıcısına kötü muamele yapıyorsun diyor” diyerek sürdürdü.

Bir Cevap Yazın

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et