Türkiye ve ABD, DSG’ye yönelik operasyon konusunda anlaştı iddiası

tsk

Bu gruplardan birinin lideri Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, Türk askeri liderliğinin Çarşamba günü Milli Ordu’daki üç kolordu liderlerini en son askeri ve saha gelişmelerini tartışmak, taarruz askeri planları geliştirmek ve Halep’in kuzey ve kuzeydoğusunda DSG’ye karşı beklenen Türk askeri operasyonunun başlatılması için eksenleri belirlemek üzere Kilis’te önemli bir askeri toplantıya katılmaya çağırdığını ileri sürdü.

Buna Minak, Kefer Haşer, Tadif ve Tel Rıfat yakınlarındaki bölgelerinden DSG ve Suriye rejim güçlerinin kontrolündeki Menbiç ve Kobani şehrine komşu bölgelere kadar devasa askeri takviyeler eşlik etti.

Saha verilerine göre askeri operasyonlara sahne olma ihtimali olan bölgelerin Suriye’nin en kuzeydoğusundaki Kamışlo kırsalındaki Amuda, Derbesiye ve Malikiye olması bekleniyor.

Suriye Milli Ordusu’nun katılımının Halep’in kuzey ve kuzeydoğusundaki Tel Rıfat ve Kobani bölgelerinin kurtarılmasıyla sınırlı kalacağı öne sürülüyor.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre, bir diğer grup lideri ise, “Geçtiğimiz birkaç saat içinde, ABD’li askeri yetkililer ve Türk mevkidaşları arasında Kilis bölgesinde bir görüşme gerçekleşti. Burada Türkiye’nin talepleri, DSG’ye yönelik askeri operasyon ve ABD’nin bu konudaki tutumu tartışıldı. İki taraf arasında uzun bir diyalogun ardından ABD’lilerle henüz tarihini belirtmeyen sınırlı bir operasyonda anlaştılar” diye konuştu.

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et