Sedat Peker’in iddialarındaki Metin Kıratlı kimdir?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ile ilgili iddialarda bulundu.Peker, “Şimdi sizin Suriye’de ticaret yapmanız için ne yapmanız gerek biliyor musunuz? Metin Kıratlı bey var, cumhurbaşkanlığı idari işler başkanı, Külliye’ye gideceksiniz. Ama böyle bir iki kamyonluk işleri söylemiyorum, büyük, kaçak ham petrol, çay, şeker, alüminyum, bakır, ikinci el araç. Milyarlarca dolarlık para. “Siz oradan onayı aldıktan sonra MT grup var, Murat Sancak, Ramazan Öztürk, tüm hiyerarşi orada. Onların onayı geçtikten sonra, El Nusra’nın iktisat sorumlusu var, Ebu Abdurrahman, Ebu Şeyma ismini de kullanıyor, şu anda da ticaret böyle yapılıyor biliyor musunuz?” iddiasında bulundu.

İDDİALARIN ODAĞINDAKİ METİN KIRATLI KİM?

Metin Kıratlı, 11 Kasım 1969 yılında Ereğli (Konya)’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini burada tamamladı. 1986 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu. Hâkimlik stajını tamamladıktan sonra sırasıyla Ulaş (Sivas), Çaldıran (Van), Yalvaç (Isparta) ve Manavgat (Antalya) Hâkimlikleri, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30/12/2011 tarihinden itibaren Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

Metin Kıratlı, kendisi gibi hukukçu olan Gülçin Hanım ile evlendi ve iki çocukları oldu.

TAMİNCE DAVASINA KIRATLI BAKTI

Gülçin Kıratlı ismi yabancı değil. Kıratlı soyadını en son Fettah Tamince davasında duymuştuk.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı rüyasında görmesiyle tanınan Fettah Tamince Konya’da ‘FETÖ’ye yardım’ suçlaması davasında beraat etmişti.

Bu davanın dikkat çeken yanı ise Tamince’yi Avukat Gülçin Kıratlı’nın savunması oldu.

Bir Cevap Yazın

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et