Rojava’da bir ilk Rus savaş uçaklar Kamışlo’da!

Türkiye’nin olası Suriye operasyonu ve İdlib’deki sıcak gelişmelerin olduğu bir dönemde Rusya’dan Rojava’ya önemli bir askeri takviye gerçekleşti.

Rus ve Arap basınında yer alan habere göre, Rusya, Kamışlo Havaalanı’na 4 adet SU-35 savaş uçağı konuşlandırdı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Kamışlo’da, havaalanına inmiş olan SU-35 savaş uçaklarının görüldüğü belirtildi.

Rus uçaklarının ilk kez Kamışlo’ya indiğini kaydeden Rus medyası, Rusya’nın Suriye’deki bir ABD askeri üssünün yakınına ilk kez ağır askeri teçhizat konuşlandırdığına dikkati çekerek bunun aynı zamanda Rusya’nın Rojava’daki askeri varlığını büyüttüğünün de işareti olarak yorumladı. Ayrıca uçaklarda Rus askerlerinin olduğu kaydedildi.

War Zone dergisinden uçaklarla ilgili 3 ihtimal!

War Zone dergisi dolaşıma soktuğu görüntülerde Rus askerlerinin de uçakta olduğunu belirterek, uçakların Kamışlo’da bulunmasına dair 3 ihtimal üzerinde durdu.

Buna göre birince ihtimal söz konusu uçaklar üst düzey bir yetkilinin ziyaretine eşlik etmiş olabilir. İkinci olarak, aniden gelişen acil bir durum nedeniyle uçaklar buraya inmiş olabilir. Üçüncü olarak da Rusya’nın bölgeye kalıcı olarak yerleşme girişimlerinin bir işareti olabilir.

War Zone, ABD’nin kontrolü altındaki bölgelerde 900 asker ve askeri teçhizata sahip olduğunu hatırlatarak, Rusya’nın savaş uçağı konuşlandırma hamlesine karşı ABD’nin de bazı üslerini uçak kullanımına hazırladığını kaydetti.

Zaman el-Wasl: Rusya Kürtlerin kontrolündeki bölgeye ilk kez ağır askeri teçhizat yerleştirdi!

Öte yandan Zaman el-Wasl web sitesinde yer alan habere göre ise, Rusya SU-35’leri Suriye’nin batısındaki Hmeimim askeri üssünden Kamışlo’ya transfer etti ve böylece Kürtlerin kontrolü altındaki bölgelere ilk kez ağır askeri teçhizat yerleştirdi.

Al-Mayadin televizyonuna konuşan bazı kaynaklar da Perşembe günü bölgeye yeni Rus kuvvetlerinin konuşlandırıldığını ve birkaç keşif uçuşu gerçekleştirildiğini söyledi.

Bir Cevap Yazın

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et