Reuters’ta dikkat çeken HDP, DEVA ve Gelecek Partisi iddiası!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın ortak adayı olarak açıklanmasının ardından, gözler seçimlerde kilit konumda bulunan HDP’ye çevrildi. Kılıçdaroğlu’nun adaylık lansmanı sonrasında HDP dahil tüm partilerle görüşmesi beklenirken, Millet İttifakı çatısı altındaki Gelecek Partisi ve DEVA’nın da bu temasa sıcak baktığı belirtildi.

Reuters’a konuşan kaynaklar, iki partinin de HDP ile görüşmeleri destekleyeceğini ve memnuniyetle karşılayacağını söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, adaylığını açıklanması sonrasında Kılıçdaroğlu’nu kendilerini ziyaret etmeye davet etmiş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bu ziyaretin planlandığını açıklamıştı.

Öte yandan, ittifak bileşenlerinden İYİ Parti’nin lideri Meral Akşener, önceki akşam Habertürk yayınında CHP’nin parti olarak HDP ile görüşebileceğini söylese de, “Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. ‘Sizin oy oranınızla HDP’nin oyu farklı hadi size güle güle’ deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez” demişti.

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et