Önceki adaylığında HDP’lilerin desteğini arayan Muharrem İnce HDP’yi hedef aldı

ince

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu sonrası Habertürk’te Fatih Altaylı’nın programında iktidarı eleştirirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösteren Millet İttifakı’na da yüklendi. İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklayan HÜDA PAR ile Kılıçdaroğlu’na destek vereceği belirtilen HDP’yi kast ederek, “Bir tarafta Hizbullah var bir tarafta PKK” dedi. İnce bu argümanla kendisini ‘üçüncü yol’ olarak niteledi.

İnce’nin açıklamaları, CHP’li olduğu dönemde cumhurbaşkanı adayı olarak yarıştığı 2018 seçim sürecinde HDP ile ilgili sözlerini ve adımlarını hatırlattı. Sosyal medyada da İnce’nin eski açıklamaları ve HDP ile temasları hatırlatılarak, son çıkışlarına tepki gösterildi.

Muharrem İnce, 8 Mayıs 2018’de, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmişti. İnce, ziyaretiyle ilgili, ‘Selahattin Demirtaş’a gitme’. Yok, kardeşim dedim, gideceğim. Hatta dedim, serbest kalsın, propaganda yapsın. Bizim gibi. Nasıl yapıyorsa o da yapsın. Ne var bunda ya?” demişti.

Muharrem İnce, adaylık kampanyası kapsamında 11 Haziran 2018’de Diyarbakır’da miting düzenlemişti. İstasyon Meydanı’nda İnce’yi izlemeye gelenlerin çoğu HDP tabanındandı. İnce, “Çocuklarımıza resmi dil, anadil ve yabancı dil öğreteceğiz” demişti.

Muharrem İnce, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ı HDP Mardin İl Örgütü’nde Ağustos 2019’da ziyaret etmişti. İnce “Geçmişte sizin partiniz de benim partim de hatalar yaptı. Dokunulmazlıklar konusunda benim partim hata yaptı” demişti. 

Kaynak: Artı Gerçek 

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et