HDP’li vekiller, Emniyet önünden seslendi

Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltına alınan öğrenciler için Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yapanHDP Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni ve Züleyha Gülüm, AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik eylemlerde gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ilişkin Vatan Emniyeti önünde açıklama yaptı.

HDP’li Gülüm, “Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım meselesi bizim de meselemiz. Çünkü bu ülke zaten kayyım cumhuriyetine döndü” dedi.

‘MİLLETVEKİLİ OLARAK GİREBİLECEĞİMİZ BİR YERE ALINMADIK’

“Öğrenciler cezaevine çevrilmiş bir üniversiteye hapsedilmek istendi” diyen Gülüm, şöyle konuştu:

“Belediyelere kayyımla el konuluyor, halkın iradesine el konuluyor. Üniversitelere el konuluyor. Bu şekilde yönetime geçiliyor. Biz bu koşullar altında bugün Boğaziçi’ne girmek istedik. Milletvekili olarak girebileceğimiz bir yere alınmadık. Ardından gözaltılar oldu. Gözaltı sırasında kötü muamele ve işkenceyle karşı karşıya kaldılar. Halen hastanede olan öğrenciler var. Üniversite içinde öğrencilere yeni bir polis saldırısı gerçekleşti. Okudukları üniversitede gözaltına alındılar. Bütün kapılar kapatılmıştı. Her taraf kuşatılmıştı. Üniversite öğrencileri adeta cezaevine çevrilmiş bir üniversite içine hapsedilmek istenmişti. Üniversite öğrencilerin buluşması engellenmişti. Ancak öğrenciler darp edilerek gözaltına alındılar.

Bir Cevap Yazın

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et