HDP binasına silahlı saldırı

hdp

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik bir saldırı daha gerçekleştirildi. Muğla’nın Marmaris ilçesinde sabah saat 6 sularında HDP ilçe binası önüne gelen bir kişi pompalı tüfekle kurşun yağdırdı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen ve ismi A.T.D. olarak açıklanan 28 yaşındaki fail, kullandığı silahla birlikte yakalandı.

DAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞ

Saldırganın HDP ilçe binasına taksiyle geldiği, 2018 yılında da aynı şekilde HDP ilçe binasının camını kırdığı ve ‘mala zarar verme’ suçundan işlem yapıldığı tespit edildi. Saldırganın farklı suçlardan da sabıkası olduğu belirlendi.

GÖKMEN: ARKASINDAKİ GÜÇLER ORTAYA ÇIKARILMALI

Saldırıyla ilgili GazeteDuvar’a konuşan HDP Marmaris İlçe Eşbaşkanı Güven Gökmen şunları söyledi:

“Sabah 06.00 civarında bir kişi pompalı tüfekle ilçe binası önüne gelerek mermi yağdırmaya başlıyor. Camları kırıyor. İçeri girip eşyaları dağıtıyor. Bu arada 3-4 şarjör boşaltmış. Sonrasında şahıs kaçmıyor ve polis anında gözaltına alıyor. Sabıkalı biri olduğu söyleniyor. Biz bunun ne olduğunu biliyoruz. Biz bu saldırının arkasındaki güçleri tanıyoruz. Kesinlikle arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Marmaris sakin bir yer, İzmir gibi büyükşehirler gibi değil. Bu yüzden Marmaris de bunun olması çok manidar. Bu saldırı, tüm demokrasi güçlerine yönelik bir saldırıdır. Zaman bir arada durma zamanıdır.”

Geçen ay da HDP İzmir İl Başkanlığı silahlı saldırının hedefi olmuş ve Deniz Poyraz katledilmişti. (DUVAR)

Bir Cevap Yazın

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et