Gerginlik: HDP, Meclis’te oturma eylemine başladı

gergerlioğlu

Vekilliğinin düşürülmesinin ardından AKP’lilerin salondan çıkarmak istediği Gergerlioğlu’nun önüne set oluşturan HDP milletvekillerinin Meclis’te bekleyişi sürüyor. Eş Genel Başkan Sancar’ın da gelmesiyle Meclis’te açıklama yapan Gergerlioğlu, “Doğruyu söylediğimiz için ben ve arkadaşlarım cezalandırılıyoruz. Biz sadece halkın milletvekili değiliz, koltukların vekili değiliz kalplerin vekiliyiz. Biz Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine inanıyoruz. Mücadeleye devam edeceğiz” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Sancar kararı, “Meclis’e darbe” olarak yorumlarken, HDP Meclis’te oturma eylemi başlattı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Millletvekillerinin Meclis’te bekleyişi sürüyor. Meclis Başkanvekili Celal Adan Genel Kurulu tekrar açtıktan sonra Gergerlioğlu’nun salondan ayrılmasını istedi. Bu arada HDP milletvekilleri slogan atarak sıra kapaklarına vurarak protesto etti. Bunun üzerine Adan tekrar ara vererek grup başkanvekillerini görüşmeye davet etti.

AKP’LİLER GERGERLİOĞLU’NU ÇIKARMAK İSTEDİ
Celal Adan verilen aranın ardından Genel Kurulu açtıktan sonra, Gergerlioğlu’nun dışarı çıkmasını istedi, görevlilerde de Gergerlioğlu’nun salondan çıkarmasını istedi. AK Partili Meclis İdare Amirleri Alpay Özalan ve Ali Şahin Gergerlioğlu’nu çıkarmak için HDP grubuna doğru gitti. 

HDP milletvekilleri ise Gergerlioğlu’nun önünde set oluşturdu. Bu sırada tartışma yaşandı. Bunun üzerine oturuma tekrar ara verildi. Kısa süre sonra geri dönen Celal Adan, Genel Kurulu kapattı.

‘BİZ KOLTUKLARI VEKİLİ DEĞİLİZ, KALPLERİN VEKİLİYİZ’
Oturumun kapatılmasının ardından HDP EŞ Genel Başkanı Mithat Sancar, Genel Kurul salonuna geldi. Sancar’ın gelişi ile birlikte bütün HDP milletvekilleri ile birlikte Gergerlioğlu bir açıklama yaptı. Gergerlioğlu, “Ben milletvekili olmadan önce de bir insan hakları savunucusuydum. Vekilken de insan haklarını savundum. Vekilliğim düşürüldükten sonra da buna devam edeceğim. Ben Kürt meselesinde barışı savunduğum için ihraç edildim, soykırım muameleleri gördüm. Bunlardan sonra bu millet bize milletvekilliğini layık gördü. Şimdi tekrar hakkı hukuku söylediğimiz için milletin iradesi elinden alınıyor. Doğruyu söylediğimiz için ben ve arkadaşlarım cezalandırılıyoruz. Biz sadece halkın milletvekili değiliz, koltukların vekili değiliz kalplerin vekiliyiz. Biz Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine inanıyoruz. Mücadeleye devam edeceğiz. Maalesef ki bu Meclis’e 1994’te olduğu gibi, 1999’da Merve Kavakçı’ya yapıldığı gibi kötü bir tarihi gün yaşatıldı. Eski eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı diğer arkadaşlarımızı zulmen cezaevinde tutarak susturduklarını sanıyorlar. Ama biz mücadeleye devam edeceğiz. Yaşasın halkların kardeşliği! Berxwedan jîyane!” dedi.

MECLİS’TE OTURMA EYLEMİ BAŞLADI

AKP ve MHP Genel Kurulu terk ederken, HDP’liler Genel Kurul Başkanlık Divanı önünde oturma eylemi başlattı. HDP’liler, ellerinde Gergerlioğlu’nun fotoğrafının olduğu ve üzerinde “Gergerlioğlu Türkiye’nin vicdanıdır”, “Herkes için adalet talep etti”, “Çıplak aramayı gündeme getirdi”, “Kadın cinayetlerine sessiz kalmadı”, “Hakkını arayanların her zaman yanında oldu”, “Yoksulluğa karış halkın yanında oldu”, “Polis şiddetine her zaman karşı çıktı”, “KHK’lilerin mücadelesine destek verdi”, “Faili meçhulleri her yerde dile getirdi” yazılı dövizler taşıdı.

Gergerlioğlu’nun fotoğrafının bulunduğu bir döviz, Meclis kürsüsüne bırakıldı.

Bir Cevap Yazın

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et