Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine Meclis’te Eski AKP’li vekil protesto etti

gergerlioğlu

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında verilen hapis cezası onanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki karar bugün Meclis’te okunacak ve vekilliği düşürülecek.

Bu adıma tepki gösteren Gergerlioğlu, saat 15.00’te Meclis Genel Kurulu’nda okunacak karar öncesi yaptığı açıklamada, “bu darbeye direneceğim” dedi.

Gergerlioğlu, “Meclise darbe, sadece bomba atmakla olmuyor. 90 bin kişinin oyunu almış bir milletvekilini meclis dışına itmeye çalışmak bu meclise bir darbedir. Ben de bu darbeye karşı direneceğim” ifadesini kullandı.

Meclis’te protesto

Eski AKP’li vekil Abdürrahim Aksoy, “Kahrolsun otokrasi” diye basın locasından bağırarak Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi adımını protesto etti. Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olduğu öğrenilen Aksoy’un protestosu üzerine Genel Kurula ara verildi.

Ne olmuştu?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na vekil seçilmeden önce yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Söz konusu hapis cezası geçtiğimiz şubat ayında Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmış ve dosya Meclis’e gönderilmişti.

Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi sonrası bir yıl cezaevinde kalacağı ifade ediliyor.

Bir Cevap Yazın

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et