DSG ABD ve Uluslararası Koalisyon’dan dikkat çeken tatbikat

abd dsg

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), ABD öncülüğündeki IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon güçleriyle birlikte Rojava’nın Derik şehrinin sınır köyü Teqil Beqil’de ortak askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikata ABD ordusuna bağlı askerler ile DSG savaşçıları katıldı. Tatbikatta, RPG füzeleri, zırhlı araçlar ve ABD’ye ait keşif uçakları kullanıldı.,

DSG’ye yakın medya ajansı ANHA’nın aktardığına göre, tatbikatın ardından DSG ve Uluslararası Koalisyon’un sözcüleri basına açıklamalar yaptı. ,

ABD ordusunun Zırhlı Birlik Komutanı DSG ile IŞİD’e karşı yapılan operasyonlara ilişkin görüştüklerini belirterek, tatbikatın ortak eylemler çerçevesinde yapıldığını söyledi.

—–DSG Komutanı ise, Dêrik bölgesinde yapılan ortak tatbikatın ilk olduğuna dikkat çekerek tatbikatın amacının IŞİD hücrelerine karşı ortak çalışmayı güçlendirmek olduğunu söyledi.

Tatbikatla ilgili Demokratik Suriye Güçleri’nin resmi web sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“IŞİD’i yenmek ve KD Suriye’de güvenlik ve istikrarı sağlamak için ortak görev ve çabalarımız kapsamında ve ortak muharebe kapasitesini artırmak için SDG güçlerimiz ve IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon ile Suriye, Irak ve Türkiye sınırına yakın Derik ilçesine bağlı Taqil Bakil’de askeri tatbikatlar gerçekleştirdik..

—-Manevralar, ağır ve orta silahların kullanımı, keşif ve uyuyan hücrelerin tehditlerini engelleyen yöntemlerin tatbiki gerçekleştirildi.

Bu tatbikat söz konusu alanda yapılan ilk askeri tatbikat oldu. Ancak Deyrezor bölgesinde bu yıl gerçekleştirilen tatbikatların bir parçası olarak gerçekleştirildi.” KAYNAK RUDAW

HABER BİZDEN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et